Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirke fajitas

Hozzávalók:

A töltelékhez:

4 fej lilahagyma

1-1-1 zöld, sárga és piros kaliforniai paprika

Pácolni kell:

60 dkg csirkemell filé

A páchoz:

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors ízlés szerint

2 mokkáskanál őrölt római kömény

2 mokkáskanál őrölt chili

2 teáskanál morzsolt oregánó

4 dl olívaolaj

só ízlés szerint

A sütéshez:

6 dl olívaolaj

4 lime

2 csokor korianderzöld

A tálaláshoz:

4 tortillalap

cheddar sajt

Elkészítés:

Felcsíkozzuk a csirkemellet. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összekeverjük, majd 1 órára félretesszük állni.

Közben a paprikákat felcsíkozzuk, felszeleteljük a lilahagymát. Az 1 óra elteltével olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben. Rádobjuk az előkészített kaliforniai paprikát és lilahagymát, majd kb. 10 perc alatt összepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a bepácolt húst. Magas hőn 3-4 perc alatt összepirítjuk. Rácsavarjuk a lime levét. Alaposan összeforgatjuk vele. Rátépkedjük a korianderzöldet, és ezzel is összeforgatjuk.

Tálalásnál a tortillákba töltjük, és cheddar sajttal megszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá szeletelt zöld citromot.