Hozzávalók:

1 kg cékla
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál köménymag
4 ág kakukkfű
2 kiskanál vaj
3 alma
1,5 liter zöldségalaplé

bors
tejföl és pirított köménymag a tálaláshoz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A meghámozott céklát négybe vágjuk, majd egy tepsiben összekeverjük az olajjal, a köménymaggal és a kakukkfűvel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 40-45 perc alatt puhára sütjük.
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és kockára vágott almát, és aranybarnára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a céklát és az alaplét, és további 10 percig főzzük.
Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor egy-egy kanál tejföllel díszítjük.