Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Könnyű édesburgonyás torta

Hozzávalók:

2 nagy tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
20 dkg főtt édesburgonya
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
fél citrom
1 tk vanília kivonat
0,5 tk fahéj

Elkészítés:

A főtt édesburgonyát áttörjük. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legerősebb fokozatán vastag krémhabbá verjük.
Hozzáadjuk az olajat, a burgonyát, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a levével eloltott szodabikarbónát, majd 1 percig még verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a tojáshabba dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a mazsolát és előmelegített sütőben, 175 fokon, 25 percig sütjük.