Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csicseriborsós bárányleves

A hagyományok szerint bárányt főleg húsvétkor szoktunk készíteni. De miért ne lehetne ettől az év bármely időszakában eltérni? A henteseknél, csarnokokban, piacokon, a jobb helyeken mindig kapható bárány, amit csicseriborsóval dúsított levesként mutatunk most meg.

Hozzávalók:

  • 16,5 dkg szárított csicseriborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 85 dkg kicsontozott báránycomb
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt kurkuma
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 4 evőkanál apróra vágott koriander
  • 2 400g-os konzervparadicsom aprított
  • 1 liter sűrített csirkehúsleves
  • korianderlevelek a díszítéshez

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakán át beáztatjuk hideg vízbe és másnap leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk egy nagy nyeles edényben és adagokban megpirítjuk a kis kockákra darabolt bárányt 2-3 percig. A hőmérsékletet levesszük közepesre és a megbarnított báránycombokat visszahelyezzük az edénybe. Hozzáadjuk a fokhagymát és hagymát, és 5 percig pároljuk. A fűszereket is beletesszük, és további két percig főzzük. A paradicsomot, a koriandert, a csirkehúslét és fél liter hozzáadunk, és nagy lángon felforraljuk. A csicseriborsót és a lencsét is hozzáadjuk, majd 1 óra 30 percet főzzük alacsony hőfokon fedő alatt. A fedőt levéve további 30 percig főzzük, vagy míg a bárányhús megpuhul és besűrűsödik a leves. Ízlés szerint fűszerezzük és korianderrel díszítjük.