Hozzávalók:

1 csirkemell filé

2 közepes sárgarépa

5 cm gyömbér

2 gerezd fokhagyma

6 teáskanál piros curry paszta

2 dl kókusztej

1 közepes piros kaliforniai paprika

1 közepes újhagyma

5 dkg zöldborsó

1 közepes hegyes erős paprika

1 csokor koriander

1 lime-ból nyert limelé

só ízlés szerint

2 ek napraforgó olaj

kb. 10 dl víz

10 dkg tarhonya

Elkészítés:

A csirkemellet és a sárgarépákat sós vízben megfőzzük. A főzővizet félretesszük, a csirkemellet apró darabokra tépkedjük, a sárgarépát felkarikázzuk.

A fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd kevés olajon a curry pasztával együtt 1-2 percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kókusztejet és a csirke főzővizét, majd felforraljuk, és közepes lángon 5 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a csirkemellet, és további 5 percig főzzük. Közben az újhagymát és az erős paprikát felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk.

A leveshez adjuk tarhonyát, a kaliforniai paprikát és a zöld erős paprikát, majd 3-4 perc elteltével a sárgarépát, a hüvelyes borsót.

1 perc elteltével elzárjuk a leves alatt a lángot. Tálaláskor limelét facsarunk bele, és megszórjuk korianderrel.