Hozzávalók:
21 dkg zöldspárga
6 tojás
4 evőkanál tejszínfél
teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál olaj
1 evőkanál vaj
3 dkg mozzarella
1 evőkanál újhagyma zöldje (díszítésnek)
Elkészítés:
A spárgákat megtisztítjuk, megtörjük, csak a csúcsáig tartó felét használjuk. Kis darabokra vágjuk, a mozzarellát pedig lereszeljük.
A tojásokat megmossuk, feltörjük, hozzákeverjük a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan felverjük. Picit félretesszük pihenni.
Olajat öntünk egy serpenyőben, alacsony lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, amíg felmelegszik. Rádobjuk a spárgákat, körülbelül fél percig pirítjuk, majd gyorsan kiszedjük, és félretesszük.
Ezután a zsiradékra öntjük a tojásos keveréket, egy percig hagyjuk sülni, és közben nem nyúlunk hozzá.
A felét megszórjuk a sajttal és a spárgával, majd félbehagyjuk. Elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk, amíg a mozzarella elolvad.
Cikkekre vágva, a felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.