Hozzávalók:

A csokis tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt

5 dkg fehér liszt

15 dkg étcsokoládé

2,5 dkg holland kakaópor

5 dkg vaj

1 tk sütőpor

10 dkg cukor

2 tojás

1 dl tej

1 ek olaj

Joghurtos-meggyes krémhez:

50 dkg magozott meggy

2 ek cukor

1 kk fahéj

1 ek étkezési keményítő

25 dkg mascarpone

25 dkg görög joghurt

1 csomag zselatinfix

Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd miután felolvadt elkeverjük benne az olajat és a tejet, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez.

A liszteket kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport, ezután ezt az egészet hozzáadjuk a nedves alapanyaghoz. Kivajazott tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a meggyet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal. Miután felforrt rotyogtatjuk még egy pár percig, ezután kiveszünk a levéből pár kanállal, elkeverjük benne a keményítőt és ezzel besűrítjük. Félretesszük kihűlni. A mascarponé és a joghurt hozzáadásával vagy márványosra, vagy sima egyszínűre keverhetjük.

Ha márványosat szeretnénk, akkor a zselatinfixet a kikevert joghurt-mascarpone alaphoz adjuk, ha meg egyszínűre, akkor mehet a legvégén. A kihűlt tésztára kenjük egyenletesen és hűtőbe tesszük tálalásig. Legalább 3-4 órával hamarabb legyen már kész.