Hozzávalók:
50 dkg vörösbab (főtt, de lehet konzerv is)
40 dkg darált marhahús
2 ek napraforgó olaj
2 közepes fej vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
4 kis paradicsom
2 kk csípős fűszerpaprika
0,5 teáskanál cukor
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajban megpároljuk a hagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát. Mikor pirulni kezd, hozzátesszük a húst, és fedő nélkül addig pároljuk, míg teljesen megbarnul.
Ekkor ráöntünk 1,5 dl forró vizet, hozzátesszük a pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot, 2 ek hideg vizet, sót, cukrot és a szétnyomott fokhagymát.
Lefedve pároljuk fél órán át, majd fedő nélkül további 15 percen keresztül.
Végül hozzáadjuk a főtt babot, és összeforraljuk.