Hozzávalók:

50 dkg vörösbab (főtt, de lehet konzerv is)

40 dkg darált marhahús

2 ek napraforgó olaj

2 közepes fej vöröshagyma

1 közepes zöldpaprika

4 kis paradicsom

2 kk csípős fűszerpaprika

0,5 teáskanál cukor

1 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajban megpároljuk a hagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát. Mikor pirulni kezd, hozzátesszük a húst, és fedő nélkül addig pároljuk, míg teljesen megbarnul.

Ekkor ráöntünk 1,5 dl forró vizet, hozzátesszük a pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot, 2 ek hideg vizet, sót, cukrot és a szétnyomott fokhagymát.

Lefedve pároljuk fél órán át, majd fedő nélkül további 15 percen keresztül.

Végül hozzáadjuk a főtt babot, és összeforraljuk.