Hozzávalók:

2 maréknyi feketeribizli

2 maréknyi magozott cseresznye

1 közepes alma

1 púpozott evőkanál liszt

1,5 dl tejföl

2 csipetnyi só

2-3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, botmixerrel leturmixoljuk.

Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk és egy másik edénybe öntjük.

Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, a kimagozott és félbevágott cseresznyét, a cikkelyekre vágott almát, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról.

Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk. Egyéb idénygyümölcsökkel díszítjük.