Hozzávalók:

2 kg padlizsán

1 kg krumpli

30 dkg zsíros reszelt sajt

só, bors, olívaolaj

A darált húshoz:

1 kg darált hús (eredetileg marhahússal készül)

1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv

2 hagyma

1/2 pohár fehér bor

2 babérlevél

só, bors, olaj

2 tojás

2 leveseskanál reszelt sajt

A besamelhez:

3 kanál liszt

1 l tej

2 tojássárga

1 csésze reszelt sajt

Elkészítés:

Olajat hevítünk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk. Ezek után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesedésig hevítjük. Erre öntjük rá a paradicsomkonzervet, hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, bort és addig főzzük lassú tűzön, amíg a leve elfő, és már nem folyós. Lehúzzuk a tűzről hűlni, majd ezután tesszük hozzá a tojásokat és a reszelt sajtot.

Megmossuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a padlizsánt, besózzuk és állni hagyjuk. Utána mossuk le, és törölgessük szárazra egyenként, és süssük ki forró olajban. A megpirult szeleteket tegyük konyhai itatóspapírra. A krumplit közben vágjuk karikákra, és süssük ki, majd itassuk le a fölösleges olajat.

Elkészítjük a besamel mártást. A lisztet kevés olajon vagy margarinon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzrő,l és gyors, folyamatos kavarás mellett vékony sugárban hozzáöntjük a tejet. Ha kihűlt, keverjük bele a tojássárgát és a reszelt sajtot.

Egy tepsibe rétegezzük: krumpli, amit enyhén megsózunk, padlizsán, szintén sózzuk, darált hús, sajt, krumpli, padlizsán, darált hús és a tetejére a sajtos besamel. Forró sütőben pirosra sütjük.