Hozzávalók:

A tortalaphoz:

20 dkg csokis keksz

11 dkg vaj

A krémhez:

60 dkg natúr krémsajt

12 dkg cukor

2 dkg rizsliszt

1 kk sütőpor

3 tojás

2 ek tejföl

1 kk vanília aroma

A karamellszószhoz:

12,5 dkg cukor

2 ek víz

75 ml habtejszín

2,5 dkg vaj

1 csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

Közben elkészítjük az alapot. A vajat megolvasztjuk, a kekszet apró darabokra törjük, majd a kettőt jól összekeverjük. Egy 27 cm átmérőjű tortaformát jól kivajazunk, majd a kekszes keveréket egyenletesen belelapogatjuk.

Betesszük a sütőbe, majd 15 percig sütjük, hogy ropogós legyen az alapunk.

Közben a krém hozzávalóit összekeverjük és jól összedolgozzuk.

Ha a keksz alapunk kész, óvatosan ráöntjük a krémet, szépen spatula vagy kés segítségével elsimítjuk, majd visszatesszük a 170 fokos sütőbe 15 percre, ezután levesszük 120 fokra és addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

Amíg sül, elkészítjük a kamaramell szószt. A cukrot és a vizet elkeverjük egy edényben, közepes tűzön addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ezután magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen. Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ekkor öntjük a tortára.

A tortát a formában betesszük a hűtőbe egy napra, majd amikor az ízek összeértek, tálaljuk.