Decemberi lapszámunkban a már Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz.

Hozzávalók:

A leveshez:

40 dkg gesztenye

1 dl tejszín

bors

szerecsendió

1 ek méz

1 presszókávé

Levesbetétnek:

40 dkg libamáj

fél körte apró cikkekre vágva

kakukkfű (esetleg sült gesztenye cukorba forgatva)

Elkészítés:

A gesztenyét bevagdossuk, 30 perc alatt kisütjük, és kiszedjük a belsejét.

Lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval és mézzel ízesítjük, majd miután a gesztenye puhára főtt, hozzáadjuk a kávét. Turmixoljuk vagy pürésítjük, majd leszűrjük. Grillezett libamájjal, az apróra vágott körtével, kaukkfűvel megszórva tálaljuk, karamellizált cukorba forgatott sült gesztenyével díszíthetjük.