Hozzávalók:

2 szelet lazacfilé (bőr nélkül)

1 citrom

olívaolaj

bors

1 bögre rizs

1 bögre borsó

1 kígyóuborka

2 szál újhagyma

Elkészítés:

A lazacról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, s meglocsoljuk citromlével. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, majd beletesszük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, nagyjából 4–5 percig sütjük mindkét oldalát, amíg a szelet közepéig kivilágosodik.

Ha megsült, tányérra tesszük, és apró darabokra vágjuk. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük, hozzáadjuk a borsót és kevés sót. Az uborkát és a hagyma zöldjét felvágjuk, és a lazaccal együtt hozzákeverjük az elkészült rizshez.