Hozzávalók:

60 dkg darált bárányhús

1 fej vöröshagyma reszelve

2 gerezd fokhagyma zúzva

2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél

1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors

1/4 csésze zsemlemorzsa

2 evőkanál darált mandula

A sütéshez:

fapálcika

kevés olívaolaj

Elkészítés:

A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.

A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb. 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.

Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.

Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat, tetszés szerinti körettel és forrón tálaljuk.