Hozzávalók:
60 dkg darált bárányhús
1 fej vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél
1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors
1/4 csésze zsemlemorzsa
2 evőkanál darált mandula
A sütéshez:
fapálcika
kevés olívaolaj
Elkészítés:
A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.
A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb. 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.
Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.
Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat, tetszés szerinti körettel és forrón tálaljuk.