Azon túl, hogy a sárgadinnye lehűtve isteni finom, és hideg levesként is gyakran fogyasztjuk, sütemények alapanyagaként is tökéletesen szolgál. Például
A padlizsánt nagyon keveset használjuk a magyar gasztronómiában, pedig nem csak grillezve, hanem ugyanolyan jól felhasználható rakott formában, mint a
A csorba leves Erdély gasztronómiájának az egyik alap étele. Mondhatnánk, hogy hasonlít a gulyás levesünkhöz, annyi eltéréssel, hogy a hús
A nyári időszak már csak azért is tökéletes a befőzésre, mert olcsóbban hozzájutunk az alapanyagokhoz. A zakuszka pedig nagy segítséget
Egy egyszerű gombás csirkéből is lehet ázsiai ízeket “varázsolni”. Ehhez csupán egy kis kókusztejre és némi kesudióra van szükségünk. Egy
A Gougère, vagyis a sajtpuffancs egy kitűnő vendégváró falat. Pillanatok alatt elkészíthető, és egy hétköznapi esti vacsinak is tökéletes. Nem
Mi lenne frissítőbb egy nyári meleg napon – ha már sütiről van szó –, mint egy isteni citromos desszert. Most
Ha már nyár és lecsó, miért ne lehetne a francia konyha szerint elkészíteni? Kicsit más, de ugyanolyan ízletes, mint a
Talán nincs is jobb párosítás a gasztronómiában, mint a sajt és a gyümölcs. Ezt a tökéletességet mutatjuk meg egy salátában.
Ellentmondásosnak tűnik, hogy egy leves tartalmas és egyben könnyű is. Nyáron mindenképpen előny, pláne, ha még gyorsan el is lehet










