A CMS weboldal karbantartási szolgáltatások kihasználása az egyik legjobb módja annak, hogy időt, pénzt és erőforrást takarítson meg a cégében. Elmúltak azok az idők, amikor elárasztották a sebességoptimalizálási hibák, a biztonsági figyelmeztetések és a törött webhelyek. Ehelyett több ideje lesz arra, hogy a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa ügyfeleinek.

Íme 7 előnye a webhelykarbantartás kiszervezésének:

1.) Pénzmegtakarítás a webhelykarbantartás házon belüli kezelésével szemben.

Kutatásunk szerint a cégek havonta legalább 5-25 órát költenek webhelyeik karbantartására. Ha figyelembe veszi, hogy mennyit ér az Ön ideje, ezek a költségek nagyon magasak. Például, ha egy munkatársa csak 5000Ft-os óránként bérköltséggel dolgozik, és csak egy napot foglalkozik havonta a weboldal(ak) frissítésével, máris megéri inkább kiszervezni a feladatot egy honlapkarbantartással foglalkozó cégnek. Ehhez képest ezt a munkát akár havi 20-30 000-Ft-ért kiszervezheti egy külsős cégnek, így a megtakarítás 10-20 000 Ft minden hónapban.

2.) Több idő a pénzkereső feladatokra

A fentiekben leírtak szerint egy átlagos cég havonta körülbelül 5-25 órát fordít ügyfelei weboldalainak karbantartására. Ezeket az órákat a sebesség problémák, biztonsági sebezhetőségek, szoftverkonfliktusok és összeomlott weboldalak diagnosztizálásával töltik. De mi lenne, ha ezeket az órákat új ügyfelek akvizíciójára, az ügyfelek marketingkampányaira vagy új webhelyek fejlesztésére fordíthatná? Több pénzt tudna termelni az cégének és jobb szolgáltatást nyújtana az ügyfeleinek. Ne kösse le minden idejét a webhelyek karbantartásával! Fontolja meg e munka kiszervezését egy megfizethető és megbízható weboldal karbantartó cégnek.

3.) Fenntartja a webhely maximális rendelkezésre állási idejét

Mi történik, ha egy webhely összeomlik? Ki engedheti meg magának a cégében, hogy mindent eldobjon, hogy a webhely újra online legyen? Ha egy honlap karbantartó cég vigyáz az ügyfelei webhelyeire, akkor ha egy webhely összeomlik, ők képesek lesznek ráugrani a problémára, és a lehető leggyorsabban visszaállítani a webhelyet online állapotba. A maximális üzemidő fenntartása azt jelenti, hogy költséges fennakadások nélkül folytathatja a marketingkampányok futtatását. Ez több bevételt jelent ügyfelei számára, és kevesebb stresszt az Ön számára.

4.) Védje meg az ügyféloldalakat a biztonsági résekkel szemben

A biztonsági rések rendkívül károsak lehetnek egy vállalkozás számára, különösen, ha ez a weboldaluk összeomlásához vezet, vagy ha csaló hozzáférhet az adataikhoz. Egy feltört, és csaló weboldalként jelölt honlap rendkívül rossz fényt vet a cégére. A kiszervezéssel biztosíthatja, hogy egy napi szinten ezzel foglalkozó cég folyamatosan dolgozik a weboldal biztonságának fenntartásán.

5.) Tartsa naprakészen a WordPress webhelyeket

A CMS alapú (WordPress, Drupal, Joomla, stb.) weboldalak frissítése állandó odafigyelést igényel. Frissen kell tartani az alapoldalt, a sablont és az összes plugint. (Nem mindig jó az automatikus frissítés bekapcsolása!) A webhely bővítményeinek vagy témájának frissítése azonban összeomlásokhoz vagy leállásokhoz vezethet. Ha kiszervezi a weboldal karbantartását, akkor a külsős cég – megállapodás alapján – a szokásos munkaidőn kívül frissíti a webhelyet, hogy ne akadályozza az ügyfél üzleti tevékenységét. Ráadásul mindig lesz biztonsági mentésük, hogy a webhely mindig helyreállítható legyen, ha valami mégis balul sülne el.

6.) Mindig legyen biztonsági mentés

Sok cég elfeledkezik a webhely biztonsági mentések készítéséről. Előfordulhat, hogy egy webhely összeomlik, és rájönnek, hogy nem tudják visszaállítani a webhely utolsó verzióját. Olyan cégnél, akik naponta ezt csinálják, biztos lehet benne, hogy mindig lesz biztonsági mentés az ügyfelei webhelyeiről (nem nem akarnak kiszűrni saját magukkal sem…). Sőt, kérésre óránként automatizálják a biztonsági mentéseket, így ha bármilyen változtatást végez a webhelyen, mindig lesz egy biztonsági mentés, amelyre visszaállhat.

7.) Nyugodt lehet 7/24: a webhelyei gyorsak, biztonságosak és működőképesek

A webhelyek sebességének óriási szerepe van a felhasználói élményben és abban, hogy hogyan generálsz konverziókat ügyfeleid számára. Valójában egy jelentés szerint a 4 másodpercnél hosszabb késéssel rendelkező webhelyek mindössze 1%-os konverziós arányt mutattak; az 5 másodpercnél hosszabb késéssel rendelkező webhelyek esetében az eredmények még rosszabbak voltak (0,6%). Bízza rá a webhely sebességének optimalizálását és a biztonságát egy WordPress karbantartó cégre, így nyugodtabban alhat.