Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Idén is tarolt a jó cuccos, malacos szendvics a street food kedvelőinek körében

Idén is tarolt a jó cuccos, malacos szendvics a street food kedvelőinek körében.

A hétvégén körülbelül húszezer vendég látogatott ki a tavaszi Food Truck Show-ra a Kincsem Parkba, ahol kiosztották az Év Street Foodjának járó szakmai- és közönségdíjakat is.

Szakmai- és közönségdíjakkal jutalmazták az év legjobbjait a tavaszi Food Truck Show-n a Kincsem Parkban. Bereznay Tamás séf a szakmai zsűri nevében elmondta, miért esett a választásuk az autentikus thai ételeket árusító TomYum kocsijára.

– Fontos szempont volt számunkra, hogy olyan kereskedőt válasszunk, aki valami újat hoz a piacra. Ennél a trucknál egy autentikus, közép-thaiföldi asszony a séf, aki nem köt kompromisszumot az ételben. Nem magyarosítja vagy európaiasítja az ételeket. Fantasztikus kocsi, nagyon tiszta, nagy energiát fordítottak mindenre. Bár azt gondolhatnánk, mostanra teljesen általános lett hazánkban a thai kaja, de sajnos még mindig réteg, kevesen ismerik. Még nem jutottunk el oda, hogy általában ne a hamburgert válassza inkább az ember ezzel szemben. Pedig az ízek nagyon rendben voltak, és igényes volt a tálalás is – magyarázta Bereznay.

A közönségszavazást a tépett malacos szendvicséről híres The Grilled Piggy nyerte.
– Puha Róbert szekszárdi séf és csapata a kezdetektől velünk van. Malacos batyu szendvicsébe faszénen, egyben sült malachúst darabol fel, és tölt nagyon jó ízesítéssel. Idén Robi kubai szendvicset is készített. Imádja őket a közönség, nagyon magasan, sok szavazattal nyertek – árulta el Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapítója.

Idén harmadik alkalommal díjazták az italos kocsikat is, ezt a versenyt a Legenda Sörfőzde nyerte. – Kezdetektől velünk van a Legenda is. Eredetileg nem volt italos verseny, három éve adunk át ebben a kategóriában díjat. Ezt mindig a Legenda nyeri, szinte verhetetlenek a műfajban – tette hozzá Horváth Zoltán.