Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ezt a rendszert minden ételkiszállító vállalkozásnak ki kellene próbálnia!

Az ételkiszállítás fénykorát hozta el a pandémia majdnem az egész világon. Sok futárszolgálat csak – ha van kapacitása, – részben vagy egészében átállt az ételkiszállításra. Az ételszállítás persze egészen más rendszert igényel mint a „hagyományos” kis csomag szállítás. Erre az igényre válaszol a Mav-IT népszerű Deliveo futár rendszerének a legújabb modulja, amely a „Deliveo Go” nevet kapta.

De miért lenne más az ételkiszállítás IT rendszere mint a csomagoké? Ha alaposabban megnézzük, akkor nagyon is sokban különbözik. Az ételeknek nincs annyi paramétere mint a csomagoknak. Az éttermek csomagrögzítése sokkal gördülékenyebb, gyorsabb és spontánabb kell legyen mint pl. Egy webáruházé. Az ételkiszállításhoz az éttermi futárrendelésnek nagyon egyszerűnek kell lennie, mert az étteremnek nincs sem ideje sem szüksége a küldemények olyan tulajdonságára mint pl. a tételek méretei, cikkszáma, biztosítása, követőkód. A legtöbb esetben a feladó is minden ételszállítmány esetében ugyanaz – az étterem. A rendszernek futnia kell tableten és mobiltelefonon, mert egy laptopnak sem biztos, hogy van elegendő hely.

Szükség van viszont rendkívül gyors vevő-azonosításra. Ezt a feladatot a Deliveo GO modulja nagyon elegánsan, hangutasítással teszi gördülékennyé. Elegendő elmondani az éhes vevő nevét, és a rendszer már keresi is a rendszerben a nevet-címet. Ha létezik a cím, akkor csak az utánvétet (az ételek árát, ha nincs kifizetve rendeléskor online), a tételek számát és a a megjegyzést (ha van) kell hozzáadni. Mindössze 5-6 további adat megadásával már el is küldte a futár-hívást az étterem a szerződött futárszolgálathoz. A futárszolgálat természetesen korlátlan számú éttermet beköthet a saját Deliveo GO rendszerébe. Van még egy nagyon hasznos apró funkciója a Deliveo GO moduljának: az étterem alkalmazottja hangutasítással adhat hozzá megjegyzést is a rendeléshez, ami a mai pincérhiányos világban egy nagyon munkaidő-takarékos megoldás. Márpedig minden étteremnek alapvető érdeke, hogy spóroljon a munkaidővel, és megkeresse a leghatékonyabb megoldásokat ezen a területen is.

Mindent összevetve biztosak lehetünk abban, hogy a Deliveo futár szoftver beszédfelismeréssel működő GO modulja napjaink egyik leghatékonyabb éttermi kiszállítás-menedzsere. Az ételkiszállítással foglalkozó futárszolgálatok között olyan is akad, amelyik egy tabletet helyez ki az étterembe, amelyen előre be van állítva Deliveo Go rendszere, és saját SIM-kártyán keresztül kapcsolódik az LTE hálózathoz, így nem igényel WiFi kapcsolatot az étteremtől.