Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mascarponés piskótatekercs

A piskótatekercs igazán egyszerűnek tűnik, mégis gyakori hiba, hogy összeesik a tészta, szivacsossá válik, esetleg kemény lesz. Itt a tökéletes recept, ráadásul nem a retro – lekváros – tölteléket kapta, hanem egy isteni mascarpónés krémet.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek hideg víz
  • 12 csapott ek cukor
  • 12 csapott ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 ek porcukor

A díszítéshez:

  • csokoládéforgács

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a hozzávalókból vizes piskótát készítünk. Megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, előkészítünk egy darab sütőpapírt, amivel felgöngyöljük a piskótát. A sütőpapírt megszórjuk kevés porcukorral, erre tesszük ki a még meleg piskótát, és felgöngyöljük (ennek hiányában nedves konyharuha is megteszi). Így hagyjuk kihűlni. Addig elkészül a krém. Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral. Mehet hozzá a mascarpone és a kihűlt puding. Jó habosra keverjük, majd kitekerjük a piskótát, és megtöltjük vele. Felgöngyöljük. Hagyunk annyi krémet, hogy kívül is bevonjuk a sütit. Díszítésként kakaóporral szórjuk meg.