A piskótatekercs igazán egyszerűnek tűnik, mégis gyakori hiba, hogy összeesik a tészta, szivacsossá válik, esetleg kemény lesz. Itt a tökéletes recept, ráadásul nem a retro – lekváros – tölteléket kapta, hanem egy isteni mascarpónés krémet.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek hideg víz
- 12 csapott ek cukor
- 12 csapott ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 ek porcukor
A díszítéshez:
- csokoládéforgács
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a hozzávalókból vizes piskótát készítünk. Megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, előkészítünk egy darab sütőpapírt, amivel felgöngyöljük a piskótát. A sütőpapírt megszórjuk kevés porcukorral, erre tesszük ki a még meleg piskótát, és felgöngyöljük (ennek hiányában nedves konyharuha is megteszi). Így hagyjuk kihűlni. Addig elkészül a krém. Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral. Mehet hozzá a mascarpone és a kihűlt puding. Jó habosra keverjük, majd kitekerjük a piskótát, és megtöltjük vele. Felgöngyöljük. Hagyunk annyi krémet, hogy kívül is bevonjuk a sütit. Díszítésként kakaóporral szórjuk meg.