Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottával töltött cannolo

Az olasz gasztronómia számos csodát tartogat. Nem csak sós ételek, hanem desszertek tekintetében is. Ilyen a tradicionális, mennyei töltött cannolojuk is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 2 tojás
  • fél dl muskotályos fehérbor
  • 1 csipet só
  • fél vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ricotta
  • 18 dkg cukor
  • cukrozott narancshéj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet deszkára öntjük, mélyedést formálunk a közepébe, ide adagoljuk a zsírt, 3 dkg cukrot, a bort és a tojásokat. Összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk kb. 8×8 cm-es darabokra, kicsit még nyújtunk rajta, majd a csövekre csavarjuk a tésztadarabokat (lépésről lépésre lásd a folyamatot a képgalériában!). Bőséges mennyiségű olajat melegítünk, beletesszük a tésztával beburkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A töltelékhez összekeverjük a ricottát 15 dkg cukorral és a vaníliapéppel, ha szükséges, 1-2 kanál tejszínt adunk hozzá, hogy krémesebb legyen. Végül hozzáadjuk a cukrozott narancshéjat. Habzsákba kanalazzuk a krémet, majd megtöltjük a kihűlt tésztákat.