Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gerslis darált hússal töltött paprika

Egy retro ételt is újra lehet gondolni, és a mai, egészségesebb igényekre igazítani. Most a töltött paprikához nyúltunk, a rizst gerslire cseréltük. A régi köntösben egy új ízt kapunk.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1,5 bögre gersli
  • 6 dl alaplé
  • 1 dl vörösbor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 kis db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 kk majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • fehér bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A gerslit legalább fél órára beáztatjuk, hogy a főzési ideje csökkenjen, és kinyíljanak az árpaszemek. A lábasban olívaolajat hevítünk, beleszórjuk a felkockázott szalonnát, apróra vágott hagymát, és meghintjük őrölt köménymaggal. Fedő alatt dinszteljük néhány percig, majd lepirítjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a darált húst, a bort, a fűszereket. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáöntjük a lecsepegtetett gerslit1,5 bögrényit 3 bögre alaplével engedünk fel, de ha ez épp nincs otthon, vízzel is helyettesíthetjük. Forrás után takarékra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gersli meg nem puhul, a leve el nem párolog. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.