Egy retro ételt is újra lehet gondolni, és a mai, egészségesebb igényekre igazítani. Most a töltött paprikához nyúltunk, a rizst gerslire cseréltük. A régi köntösben egy új ízt kapunk.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1,5 bögre gersli
- 6 dl alaplé
- 1 dl vörösbor
- 3 ek olívaolaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 kis db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 kk majoránna
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A gerslit legalább fél órára beáztatjuk, hogy a főzési ideje csökkenjen, és kinyíljanak az árpaszemek. A lábasban olívaolajat hevítünk, beleszórjuk a felkockázott szalonnát, apróra vágott hagymát, és meghintjük őrölt köménymaggal. Fedő alatt dinszteljük néhány percig, majd lepirítjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a darált húst, a bort, a fűszereket. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáöntjük a lecsepegtetett gerslit1,5 bögrényit 3 bögre alaplével engedünk fel, de ha ez épp nincs otthon, vízzel is helyettesíthetjük. Forrás után takarékra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gersli meg nem puhul, a leve el nem párolog. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.