Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkemájas palacsinta kapormártással

Nem csak mi, magyarok, az egész világra jellemző a palacsinta iránti rajongás. Édesen vagy sósan, talán az mindegy is. Kicsit felturbózva azonban egy komplett főétel lehet belőle, jelen esetben egy csirkemájas töltelékkel és egy kis kapormártással kiegészítve.

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 nagy tojás
  • 1 mk só
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Gombás-csirkemájas ragu hozzávalói:

  • 5 csirkemáj
  • 1 lilahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • majoránna
  • csipet szerecsendió

A kapormártáshoz:

  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 púpozott tk liszt
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, hozzákeverünk 2 dl szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Hozzákeverjük az olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tartjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval és majoránnával, majd résnyire lefedve kb. 10 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a pici darabokra vágott csirkemájat, és pár percig sütjük, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és pár percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjunk a citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik a mártás. Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.