Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Filtol együttes – Dongó és Jampi számára is a főzés egyet jelent a kikapcsolódással

A zenélés és a főzés is egyfajta alkotás. Így vannak ezzel a Filtol együttes tagjai is, Herr Zoltán Dongó és Kőműves Attila Jampi, akik a Recept&Rejtvény magazinnak meséltek a gasztronómiához fűző „kapcsolatukról”. Mindketten imádnak a konyhában alkotni, cserébe a családtól, a barátoktól rengeteg elismerést gyűjtöttek már be. Most két isteni receptjüket is örömmel osztottak meg az olvasókkal.

– Honnan jött számodra a főzés szeretete? És kitől sajátítottad el a főzőtudományodat?

Dongó-Herr Zoltán: Már gyerekkoromban mindig figyeltem, ahogy édesanyám, édesapám és nagymamám a konyhában tevékenykedik, és amikor lehetett, kint ültem velük és egyszer csak beálltam segíteni. Majd megtanultam rántottát készíteni és utána jött a többi kihívás. Édesapám sokszor be is fogott, ha valami férfias étel készült.

Jampi-Kőműves Attila: Nagyon szeretek jókat enni, és ez inspirált arra, hogy meg is tanuljam ezeket az ételeket elkészíteni. Ezért mint mindenki, az „anyukám főztje„ című közhely is szerepet játszott benne, de nyilván a mai világban az internet is sokat segített.

– Milyen ételek állnak a legközelebb hozzád?

Dongó: Inkább a magyaros ételeket szeretem főzi és enni is egyaránt, de a halat bármilyen formában szívesen elfogyasztom.

Jampi: Húsevő vagyok. Minden húsos ételt nagyon szeretek, természetesen a zöldséges ételek is nagyon finomak, amiket szintén el is készítek. Megemlítenék pár ételt a kedvenceim közül, mint például a rántott hús (minden formában) és a pörkölt.

– Mit jelent számodra a főzés?

Dongó: Kikapcsolódást, alkotást és egyfajta szerelmet.

Jampi: A főzés egy remek kikapcsolódás számomra a hétköznapi életben. Nagyon jó érzés az, amikor elkészítek egy ételt, és mondjuk a párom ragyogó tekintetét látva fogyasztja el az általam alkotott ételt. Nem beszélve arról, hogy család legfiatalabb tagja is ezzel illeti a produkciót: Ez mennyei! (nevet)

– Mennyire vagy kísérletező típus? Esetleg a jól bevált recepteket használod?

Dongó: Mindenképpen szeretek kísérletezni, főleg a fűszerekkel és semmiképpen nem ragaszkodok az eredeti receptekhez.

Jampi: Szeretek saját kútfőből főzni, imádok kísérletezni, rajongok az újdonságokért, nem mindig ragaszkodom a receptekben leírtakhoz. Ezt igazolja a végeredmény, amikor a családtagjaim vagy a barátaim megkóstolják az ételeimet.

– Az egyszerűbb ételeket szereted elkészíteni, vagy szívesen bíbelődsz időigényesebb recepttel is?

Dongó: Ha van időm, akkor szívesen készítek időigényesebb finomságokat is. Szószos, rakott ételek előnyben!

Jampi: Nagy kihívásnak érzem az olyan ételek elkészítését is, ami nem egy liszt, tojás, prézli magyarul egy rántott hús elkészítése, hanem kihívásnak érzem, hogyha mondjuk akár egy Wellington bélszínt kell elkészíteni.

– Otthon ki a „főnök” a konyhában?

Dongó: Természetesen én vagyok! (nevet)

Jampi: Természetesen otthon én vagyok a főnök a konyhában is, hiszen ez idáig a főztömmel mindenki meg volt elégedve, családom, barátok, legfőképp a párom. (mosolyog)

– Családtagoknak, barátoknak mi a kedvenc étele tőled?

Dongó: A fiamnak a sztrapacska, mindenek felett, amit kanállal szaggatok ki és így szép nagy lesz a nokedli. A család többi tagjának a rakott ételek. A barátok, a zenésztársak inkább bográcsozni szoktak hozzánk jönni, de télen a tepsis és a rakott ételek kerülnek előszeretettel az asztalra.

Jampi: Nagyon szeretem a pörköltes ételeket, ami a család és a barátok nagy kedvence. Gondolok itt a pacalra, a zúza pörköltre, de nagyon nagy kedvenc a kínai konyha ételei is. Természetesen nem hagyhatom ki a párom kedvenc ételeit, amit rendszeresen készítek: a lecsó és az összes krumpliból készült étel sztrapacska, rakott krumpli.

Gőzerővel készül a nagylemezük

A Filtol együttes a fellépések megszűnésével sem állt le a munkával. Folyamatosan készültek az új dalok, amely hamarosan egy album formájában lesz hallható.

– Milyen terveitek vannak az év hátralévő részére?

– Mindenképpen szeretnénk újra koncertezni és az országban minél több helyre eljutni. Most készül éppen egy újabb videóklipünk, rádiózunk, tévézünk és dalokat írunk.

– Hogyan éltétek meg az elmúlt több mint egy évet fellépések nélkül?

– Nagyon nehezen, de nem adtuk fel a reményt! Próbálunk folyamatosan, hogy mire újra színpadra kerülünk, egy erős műsorral láthasson minket a közönség.

– Többször nyilatkoztátok már, hogy egy új albumot terveztek. Mikorra várható?

– Már majdnem kész vannak a felvételek, de szeretnénk, ha már nyár végén meg tudna jelenni az album, mert nagyon sokan várják!