Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A minőség túléli a válságot

A belváros egyik üde színfoltja a Divin Porcello névre keresztelt sonkabár és a hozzá kapcsolódó Jacques Liszt kézműves pékség.

Kár tagadni, hogy az elmúlt évek „válságsorozata” otthagyta lábnyomát Budapest vendéglátóhelyeket felvonultató térképén. Ha olyan helyet szeretnénk találni, ami évek, vagy akár egy évtized óta stabil és megbízható pillére a fővárosi gasztrovilágnak, bizony rájöhetünk, hogy tűt keresünk a szénakazalban. Ezért is üde színfolt ezen a térképen a belváros szívében található Divin Porcello névre keresztelt sonkabár és a hozzá kapcsolódó Jacques Liszt kézműves pékség…

E két vendéglátóegység ugyanis 2012 óta várja vendégeit az Apáczai Csere János utcában a Hotel Zenit Budapest Palace utcafrontján. A tulajdonos Czellér Kinga szembenézett a jelenkor nehézségeivel és úgy döntött, nem hátrál meg, inkább az előremenekülés taktikáját választotta. Kitartott, fejlesztett és ma már látja a fényt a hosszú-hosszú alagút végén.

Magyar, olasz és spanyol csemegék tárháza…

Gyakorlatilag a szállodával egy időben nyitottuk meg üzletünket, bár eleinte ”csak” a hotel vendégeinek reggeliztetését és a szobaszervizzel járó feladatokat vállaltuk. Ekkor nyitottuk meg a kézműves pékségünket is, így téve teljes körűvé a szolgáltatásunkat. Fél évvel később nyitottuk meg a Divin Porcello néven futó sonkabárunkat, így bővítve a kínálatunkat. A termékpalettánk igencsak széles, hiszen a hozzánk betérő vendégek épp úgy találnak olasz és spanyol sonka-, sajt- és felvágottkülönlegességeket, mint magyar termelői finomságokat. Nagyjából egy évvel később láttuk, hogy ki kell egészítenünk a kínálatot, így bisztróvá alakítottuk a Divin Porcello-t, vagyis komplett melegkonyhás étteremmé alakultunk, miközben megtartottuk az eredeti arculatunkat is”– kezdte lapunknak a tulajdonos, aki elárulta, hogyan tudták átvészelni a mögöttünk álló esztendőket.

Beruházások és fejlesztések…

A koronavírus-járvány és most az energiaválság minket sem kímélt. Ugyanakkor meg sem fordult a fejünkben, hogy feladjuk, hiszen az egy évtized alatt rengeteg energiát tettünk bele abba, hogy felkerüljünk Budapest vendéglátóhelyeinek térképére. Mi az előremenekülés taktikáját választottuk, vagyis beruházásokkal és fejlesztésekkel igyekeztünk talpon maradni. Voltak nagyon nehéz időszakok, hiszen mi akkor is nyitva voltunk, amikor szinte kivétel nélkül mindenki bezárt. A szálloda ugyanis a járvány alatt is fogadta azokat a vendégeket, akik üzleti céllal érkeztek Budapestre. Volt, hogy egyetlen reggelink volt, de ő is azt a minőséget kapta tőlünk, amit a korábbi években és azóta is bárki”– tette hozzá Czellér Kinga, majd elárulta, milyen terveik vannak a jövőre nézve.

„Mi nem adjuk alább…”

Messze vagyunk még a 2019-es, úgynevezett csodaévtől, amikor szárnyalt a budapesti turizmus. Való igaz, hogy már jól látható a fellendülés, de egyelőre azt látjuk, hogy ez főként a vidéki turizmusban tapasztalható. A fővárosban kissé eltolódtak az arányok. Egyelőre főként azok a külföldi, pihenni vágyók tértek vissza, akik nem feltétlenül a magas minőséget keresik, de mi nem adjuk alább és továbbra is tartjuk a szintet, amit eddig is. Sőt, szeretnénk emelni a tétet. Folyamatosan megújítjuk az étlapunkat, ami mindig igyekszik belesimulni az éppen aktuális ünnepi időszakba, illetve szeretnénk visszahozni a korábban nagy sikerrel futó ”vendégchef” estjeinket” – tette hozzá a Divin Porcello tulajdonosa.