Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sihell Ferry: Budapesten hiányoznak a vidéki ízek

Nem kell megijedni mindazoknak, akik az utóbbi időben Sihell Ferry kezében fűnyírót, vagy épp kaszát látnak. Az énekes nem tervezi lecserélni a mikrofont kerti eszközökre, csupán arról van szó, hogy az utóbbi időben kétlaki életet él, és szabadidejében vidéki otthonában tevékenykedik. Ráadásul Bogácson a gasztronómia azon részével is találkozott, amivel eddig nem, hiszen szomszédjai által saját készítésű termékekkel találkozott. A Recept&Rejtvény magazinnak mesélt új életéről.

Sihell Ferry szerencsésnek vallja magát, hiszen rátalált arra a házra vidéken, amit már a második otthonának tekint. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bogácson tölti idejét, ha teheti. Feleségével, Vikivel mára kialakították azt a közeget, ami a számukra megfelelő kényelmet nyújtja. Ha tehetik, nem kérdés számukra, hogy útnak indulnak vidékre, gyakran fellépések után is arra visz az útjuk.

Az énekes és felesége messze híresek vendégszeretetükről. Gyakorta közös program a rokonokkal, barátokkal a bográcsozás és a sütögetés. Most pedig már egy-egy ilyen alkalommal az új szomszédok is csatlakoznak, ugyanis hamar jó barátságba kerültek velük.

Házi készítésű termékeket fogyasztanak

– Nagyon örülünk az új ismeretségnek, általuk rengeteg új élménnyel gyarapodtunk. Arról nem beszélve, hogy itt a sajtoktól kezdve saját maguk készítik a termékeket. Rendszeresen iszunk kecsketejet, és az ebből készült különböző sajttermékeket is fogyasztjuk. Egy-egy összejövetel alkalmával ezek nem hiányozhatnak az asztalról – kezdte lapunknak az énekes, aki júniusban születésnapját is Bogácson ünnepelte, természetesen a vidéki barátokkal.

– Mindig is szerettünk bográcsozni, úgyhogy ezúttal tyúkpörköltet készítettünk. Nálunk rendszeres a kerti sütögetés is, vannak bevált receptjeink és kedvenc ételeink. Meglepetés is volt, ugyanis házi készítésű gyümölcstortát kaptam szülinapom alkalmából. Nagyon szeretjük a töltött káposztát is, így ez sem hiányzott a repertoárból. Mindennek megadjuk a módját, egy csodálatos, ízlésesen összeállított sajttálból is lehetett falatozni. Nem lehet elmondani azokat az ízeket, mennyire finomak. Ha Bogácson vagyunk, a tyúk is természetesen háztáji, mint ahogy a grill húsok alapanyagai is. Ha Budapesten vagyunk, szinte már hiányoznak az itteni házi ízek, arról nem beszélve, hogy sokkal egészségesebbek ezek a termékek. Szeretünk enni, na de valljuk be őszintén, ki nem. Ügyelnem is kell a mennyiségre, hogy ez kilóban nehogy megmutatkozzon rajtam – mesélte Ferry, akit feleségével, ismertségük ellenére is szívélyesen fogadtak az első perctől fogva.

Gyakoriak a vendégek

– Nem csalódtunk ilyen szempontból sem, hiszen attól függetlenül, hogy ismernek bennünket a televízióból, kedvesen viszonyultak hozzánk. Ez pedig sokat számít nekünk. Mi a színpadon kívül ugyanolyan magánemberek vagyunk, mint bárki más. Éljük a hétköznapi életünket, csináljuk a dolgunkat. Csak annyi változott az utóbb időben, hogy ezt felválta tesszük Budapesten és Bogácson egyaránt – tette hozzá az énekes, aki azt is elárulta, gyakran hosszú kocsisor áll a kapujuk előtt.

– Időnként nagy társaság gyűlik össze nálunk, természetesen mindenki autóval érkezik az ország különböző pontjairól, így megesik, hogy sok kocsi sorakozik fel az utcánkban. Ezt sem zavar senkit, igyekszünk tekintettel és figyelemmel lenni mindenkire – tette hozzá Ferry, aki megnyugtatja a rajongókat, nem cseréli fűnyíróra a mikrofont.

– Mivel a stúdióm Budapesten van, így Bogácson kizárólag maximum a kertben dolgozom. Gyakran láthatnak engem munkálkodni, szeretek füvet nyírni, mindig találok magamnak elfoglaltságot. Kikapcsol, agyilag pihentet, ez pedig mindennel felér. Persze amint visszatérünk a fővárosba, minden megváltozik, olyankor az ottani feladatokra koncentrálok – mondta lapunknak az énekes.