Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Viszneken nyitott vendéglőt a Hídvégi Band énekese, Torják István

A Hídvégi Band énekese tavaly szeptemberben nyitotta meg vendéglőjét Viszneken. Tapasztalatait a vendéglátásban eltöltött sok év alatt szerezte, melyet ma már saját éttermében tudja kamatoztatni. Személyesen volt alkalmunk meggyőződni arról, hogy a befektetett energia, a sok munka és kitartás meghozta gyümölcsét, ugyanis a Hubertus Vendéglő ma már igen népszerű nem csak a faluban, hanem a környező helyiségekben is. Az étlapon található ételek a tapasztalataik alapján kerültek kiválasztása, a kínálatból mindenki megtalálja a kedvére valót. A magyaros készítmények mellett különösen érdemes megkóstolni a pizzát, aminek a titkos receptjét nem sikerült megtudtunk, de picit sem bántuk, hiszen kárpótolt minket az az ízélmény, amit kaptunk. Garantáljuk, hogy nincs még egy olyan pizzéria és étterem, ahol igazán az a cél, hogy jóllakottan – nem utolsó sorban elégedetten – távozzon a vendég. Ha Viszneken járnak, ne hagyják ki Torják István vendéglőjét, melyet párjával hoztak létre.

Tavaly szeptemberben nyitottad meg a vendéglődet. Az elmúlt fél évben a várakozásaidnak megfelelően alakultak a dolgok?

– Nyitás óta több mint húsz rendezvényt bonyolítottunk le. Széles a paletta, volt nálunk születésnap, halotti tor, lakodalmas táncest. Mindemellett nekünk is voltak zenés estjeink, különböző bálokat rendeztünk, vagy retro diszkót, de decemberben például a Mikulás parti is nagyon sikeres volt.

Fantasztikus ételek találhatóak az étlapotokon. Garantáltan mindenki talál a kedvére valót. Mi alapján állítottátok össze?

– Egyik séf barátom tanácsát kértem ki. Ő azt mondta, hogy az étlapon szereplő ételeket úgy válasszam ki, és arra ügyeljek, ne legyen szakácsfüggő. A mögöttem álló vendéglátós tapasztalataim is sokat segítettek ebben. Olyan ételeket akartunk, amit általában mindenki ismer és szeret. Például a rántott ételeken át, a cigánypecsenye, a különböző töltött húsok, sült libamáj mellett számos magyar szájíznek megfelelő finomság is megtalálható. Fontos volt számunkra a feleségemmel, hogy háziasak legyenek az ételek, emellett pedig sok és finom. Olyan vendéglőt szerettünk volna nyitni, ami ki tudja szolgálni magyaros, parasztos ételekkel a vendégeket.

Nagyszerű ételek közül választhatunk, de a pizzát külön kiemelném. Miért döntöttél, vagy döntöttetek úgy, hogy ez is az étlapra kerül?

– Dolgoztam régen pizzériában, de édesanyám is sok-sok évet töltött el ott. Azt vettük észre az évek során, hogy sokan leragadtak itt. Eleinte csak három fajtát kínáltunk, mert mellette megtalálhatóak voltak a frissensültjeink, a táljaink, melyből 6-7 fajta közül lehet választani. Az első étlapon kész ételek is voltak, amiket hiába készítettük finoman, nem volt egyszerűen rá érdeklődés. Többször feltették nekünk a kérdést: milyen táljaink vannak, és miért nincs többféle pizzánk? Huszonkét pizza került az étlapra, de mégis van néhány, ami nagy kedvencévé váltak a vendégeinknek, megrendelőinknek.

Vendéglátós végzettséged van. Ez is közrejátszik, hogy ma már étteremtulajdonos vagy?

– Tizenhárom éves korom óta dolgozom vendéglátásban. Az első zenélésem, amiért pénzt kaptam is ehhez kapcsolódik. Minden valamirevaló zenésznek az a nagy álma – és itt a régi idők nagy, igazi muzsikusokra gondolok -, hogy egyszer a saját éttermében az ő pörköltjét egyék. Mi még láttuk a vendéglátás csínját-bínját, és egyben a hibákat, amit nem szabad elkövetni. De azt is, mi a jó, amit át lehet örökíteni belőle.

Az elmúlt hónapok alatt volt-e olyan tapasztalatod, vagy netán buktatók, ami által még inkább tudtad fejleszteni a vendéglátóegységet?

– Nincs olyan ember, aki ne ütközne különböző buktatókba. Amikor elkezdesz valamit, akkor egész biztos jön olyan váratlan esemény, amire nem számítottál. Mi is az elején több készételt kínáltunk, mégis többször végezte a kukában, annak ellenére is, hogy nagyon finom volt. De ugyanilyen volt a pizza tésztája. Ki kellett tapasztalnunk, és a tökéletesre fejleszteni ahhoz, hogy mindenkiből az elégedettséget váltsuk ki.

Ha már a pizzánál tartunk. Volt szerencsém megkóstolni a parasztos-magyaros pizzátokat. Őszintén szólva, talán sosem ettem ennyire finom pizzát, nem beszélve arról, hogy ennyire megpakolva a világon nincs sehol. Mi a titok?

– Egyrészt a tésztáját egy nappal korábban kell bedagasztani, ugyanis kevés pihentetéssel nem lesz olyan, amilyennek lennie kell. Nem titkolom, voltak reklamációk, amiket mi komolyan vettünk, és igyekeztünk változtatni, hogy a jövőben ezeket elkerüljük. Megesett, hogy elfogadtuk az észrevételt, de volt olyan is, hogy nem. A receptet azért nem árulom el, el kell hozzánk látogatni, és meg kell kóstolni. (nevet)

A vendéglő terasza lehetővé teszi nagy létszámú rendezvények lebonyolítását. Sőt számot televíziós műsor forgatásának adott helyszínt.

– Igen, többek között a Muzsika TV, Frédi show egyes részeit is nálunk forgattuk. Mint ahogy a Barna Barnabással közös műsorunknak is a vendéglőm nyújt otthont.

KERETES!!!!

Vendéglője nyújt helye a Sztármulatónak

Régi álma vált valóra Torják Istvánnak, saját műsora indult

Sztármulató címmel március 27-én indult útjára a Zenebutik csatornán Torják István, a Hidvégi Band frontemberének és Barna Barnabásnak a műsora. Az énekes elárulta, régi álma teljesült.

Torják István sikeres évtizedeket tudhat maga mögött Hidvégi Band zenekarával. Korábban nem is gondolta, hogy valaha régi álma is teljesül.

– Első körben tíz adásra kaptunk lehetőséget a Zenebutik csatornától, ezt februárban már le is forgattuk. Nem kértünk a vendégektől belépődíjat, mi válogattuk össze a közönségünket – kezdte lapunknak az énekes, aki különösen ügyelt a helyszín berendezésére, hogy még hangulatosabbá tegye új műsorát.

– A színpad mögött ledfalat állítottunk fel. Az asztalokon gyönyörű gyümölcstálakat helyeztünk el. Fontos volt számunkra, hogy a látványra is ügyeljünk, melynek helyszínéül a Viszneken található vendéglőm nyújtott otthon – tette hozzá István, akinek meghívását nagynevű művészek is elfogadták.

– Külön öröm volt számunkra, hogy népszerű művészek is igent mondtak a meghívásunkra. Például Galambos Lajcsi mellett az ismert és népszerű zenész barátaim is, akiknek külön köszönöm a részvételüket – mesélte a zenész, aki igen nagy fába vágta a fejszéjét a műsor elindulásával.

– Amikor annak idején – még a régi felállásban – én akartam a legkevésbé, hogy a zenekar tévében szerepeljen. Tudtam, hogy ez rengeteg munkával jár, nem beszélve a költségekről. Később persze, én is gondoltam rá, hogy saját műsort készítsek, hiszen sok tapasztalatot szereztem korábban. Hiszem, hogy a nézők is szeretni fogják, és megtérül a befektetett sok-sok energia.