Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ő lett a Mestercukrász!

A 39 éves zalaszentgróti rendőrnő, Sznopek Veronika lett a Finálé győztese: ő Magyarország Mestercukrásza és az ötmillió forintos fődíj tulajdonosa.

Verus győzelmi tortájának éke egy babérkoszorú, ami a többi levélhez hasonlóan rizspapírból készült. Az öregített fondanttal burkolt tortájának alsó szintjét whiskys csokoládékrémmel töltötte, a vaníliás piskótákat pedig áfonyás locsolóval is átitatta. A felső emelet tokaji aszús-balzsamecetes csokoládékrém, de volt benne egy pirított kakaóbabos roppanós réteg is. Tányérdesszertje szablé-korongok közé töltött áfonyás csokoládékrém volt, ropogós meringue-gel a közepén, áfonyamousse-szal, macha-ropogóssal, temperált csokikoronggal és égetett meringue-gel az oldalán.

A verseny második helyezettje, Menyhárt Kornél egy harsogóan sárga színű barackos-mangós mousse-tortát készített a tetején egy izomalt koronával, és temperált fehércsoki díszekkel, mindezt pedig egy grillázs díszdobozra tálalta. Tányérdesszertje egy namelaka mousse volt, közepében macha-teás és barackos betéttel, mellette temperált csokidíszekkel és ropogós mandulamorzsával, tetején pedig csokiganázzsal.

A Fináléra a zsűri is kibővült: Liptai Claudiához, Enzsöl Balázshoz és Juhos Józsefhez Sárközi Ákos séf csatlakozott. A négytagú zsűrinek minden érvet számításba véve kellett eldöntenie, hogy ki legyen az, aki a Fináléban mindent visz: a bohókás Kornél, vagy a tökéletességet makacsul hajszoló Verus.