Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Így válaszd ki a tökéletes gyümölcsöt! – Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze

A görögdinnye nem csupán hűsítő nyári csemege, hanem valódi íz- és tápanyagbomba, amely számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

A Syngenta dinnyeszakértője, Lacházi Pál segítségével bemutatjuk, miért érdemes ezt a csodálatos zöldséget beépíteni az étrendedbe.
Az olyan nemesített görögdinnyefajták, mint a Mirto és a Rubin különösen lédúsak és frissítő ízvilágukkal tűnnek ki, tökéletes választást jelentenek a nyári felfrissüléshez és hidratáláshoz. A görögdinnye 92%-os víztartalmának köszönhetően kiválóan hozzájárul a folyadékpótláshoz, miközben alig tartalmaz kalóriát. Ez különösen előnyös a forró nyári napokon, illetve diétás étrend esetén.

A dinnyenemesítők ajánlása

A magyar görögdinnyék nemcsak finomak, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkednek. A C-vitamin, A-vitamin, B-vitaminok, kálium, magnézium, likopin és citrullin mind hozzájárulnak az egészséges életmódhoz – a nemesítők pedig arra törekednek, hogy ezek az értékes anyagok minél nagyobb arányban legyenek jelen a gyümölcsben. A modern fajták nemesítése során kiemelt szempont volt az egészségügyi előnyök megőrzése és fokozása, mondja Lacházi Pál, a Syngenta dinnyeszakértője.
A tökéletes görögdinnye kiválasztásához nem kell más, csak egy kis odafigyelés. Lacházi Pál szerint a fényes, sötétzöld héjú, ép, sárga aljú példányokat érdemes keresni. Ha igazán zamatos, édes és lédús élményre vágysz, akkor keresd a Syngenta által nemesített Mirto és Rubin fajtákat a zöldségeseknél – ezek a legjobb választások, ha minőségi magyar dinnyét szeretnél.

Válaszd a hazait!

A dinnye júliustól szeptemberig tartó szezonja alatt érdemes hazai terméket választani. A magyar termelők a legjobb vetőmagokat, szakmai támogatást és technológiai újdonságokat alkalmaznak. Ennek eredményeként a magyar dinnyefajták – különösen a Mirto és a Rubin – zamatosak, kiváló minőségűek és megbízhatóak.
A magszegény görögdinnyék egyre népszerűbbek a fogyasztók között, hiszen finom, roppanó és kevés magot tartalmazó húsuk rendkívül ízletes. Ebben a szegmensben a Jamaica fajtát ajánljuk, hiszen kiegyensúlyozott ízvilága a legjobb választás.
A görögdinnye könnyedén beilleszthető az étrendbe, fogyasztható önmagában, smoothie-ban, salátában vagy desszertként is, Szinte minden formában megállja a helyét – legyen szó grillezésről, hűsítő sorbetről vagy egy frissítő gyümölcssalátáról.
A Syngenta hosszú évek óta élen jár a görögdinnye nemesítésében és a magyar termelők támogatásában. Olyan modern, ízletes és ellenálló fajtákat kínál – mint a Mirto, Rubin és a Jamaica –, amelyek a hazai termesztés gerincét alkotják. Ezek a fajták nem csupán kiváló ízélményt nyújtanak, hanem a termelők számára is megbízható, bőtermő megoldást jelentenek.