Gáspár Bea régi álma valósult meg. Október végén jelent meg a szakácskönyve, amelyen évek óta dolgozott. A népszerű háziasszony elárulta, a befektetett munka meghozta gyümölcsét, és máris számos pozitív visszajelzést kapott az olvasóktól. Mint mondja, sokkal több van még a tarsolyában, így nem kizárt, hogy jövőre egy újabb szuper kiadvánnyal jelentkezik.

Gáspár Beának közel 13 évvel ezelőtt már megjelent egy szakácskönyve, ám az közel nem hozta azt a minőséget, amit ő elképzelt. Azóta sok minden változott az életében, hiszen A Konyhafőnök VIP győzelme óta szinte fenekestül felfordult az élete. Népszerűsége az egekbe szökött, a népszerű főzőműsor zsűrijeként is láthattuk. Az elmúlt évek alatt az igényessége, és nem utolsósorban a tudása is sokat változott pozitív irányba. Most pedig régi vágya teljesült, és egy olyan könyv született meg, ami teljes egészében tükrözi azt, amit képvisel, és október 28-tól a BOOOK Kiadó gondozásában kapható Bea Konyhája címmel.

– A bakancslistám eggyel rövidebb lett ezáltal, most már jöhetne egy jó főzőműsor is. Úgy gondolom, egy egész jó szakácskönyvet sikerült összehoznunk. Az a titkos vágyam, ha tíz év múlva leveszem a könyvespolcról, és belelapozok, akkor is azt tudom majd mondani, hogy nem idejétmúlt. Ez a könyv pluszban még attól is az enyém, hogy sok esetben a saját tányérjaimat, csészéimet használtuk a fotózásokhoz. Intenzív munkán vagyunk túl, de minden pillanatát rendkívül élveztem. Nagyon jó érzés, hogy már a kezemben tarthatom – mondta, és elárulta: egyre több helyre hívják határon túlra is könyvét dedikálni.

– Megyek majd Felvidékre, Szlovákiába is dedikálni. A következő időszakban, több városban is megfordulok itthon. A közösségi oldalamon megtalálható a lista, hol találkozhatnak velem az érdeklődők – fűzte hozzá Bea, aki már számos levelet kapott könyvével kapcsolatban.

– Néhány fotót is küldtek már a rajongók, mert több receptet kipróbáltak belőle. Gondosan úgy készítik a képeket, hogy a könyv is jól látszódjon a recepttel és az elkészült étellel. Nagyon kedvesek, jó érzéssel töltenek el ezek a visszajelzések, hiszen nekik készítettem a könyvet – mondta Bea, aki hosszú utat járt be, mire álma teljesült.

– Nem most született meg a fejemben a szakácskönyv, viszont mindezidáig nem volt egy olyan kiadó mögöttem, aminek a segítségével ez létrejöhetett volna. A BOOOK Kiadó viszont teljes vállszélességgel mögém állt, elfogadott úgy, ahogy vagyok. És nem utolsósorban hajlandó úgy publikálni, ahogy ezt én szerettem volna. A könyv engem képvisel, a kiadónak pedig tetszett az ötletem. Ahogy mondtam, a fogadtatás már eddig is jó, de ha nagy sikert aratunk vele, az sem kizárt, hogy jövő ilyenkor egy újabb könyvvel állok elő. Úgy érzem, van még bennem annyi recept, ötlet, amit be tudnék mutatni, bízok magamban – zárta a beszélgetést Gáspárné.

Gáspár Bea karácsonyi menüsora a decemberi lapszámunkban található!