Sasvári Sándor nehezen tudott ellenállni a finomságoknak

A pályán kívül az ízek versenyeztek egymással, igazi sztárdömping volt a kondér körül is. Nem csoda, ínycsiklandó illatok szálltak a szélben, marhapörkölt, sült hal, hurka, kolbász hívogatta a vendégeket. Aki idén ellátogatott a 14. Nemzeti Vágtára, biztosan nem ment haza üres hassal. A vendéglátósok igazán kitettek magukért, a legfinomabb receptjeiket vitték magukkal a Hősök terére, vállalkozó kóstoló pedig szerencsére bőven akadt. A magyar hagyományokat őrző Nemzeti Vágtán természetesen ízek világában is a magyarosé volt a főszerep. A verseny falain belül is és kívül is nagy volt a választék. A vendégek válogathattak a legfinomabb pörköltek közül, amit hagymás krumplival vagy nokedlivel illet enni, mindemellett a kovászos uborka már elengedhetetlen kísérő volt, s a bátrabbak még kovászos kenyeret is kértek hozzá. Aki a nyári melegben valami könnyebbre vágyott, az csirkét kért zöldséges raguval. Egy biztos, mindenki megtalálta a kedvére valót, kígyózó sorok álltak a finom fogásokra várva, még a sztárok sem számolták a kalóriákat, egyedül Sasvári Sándor volt, aki önuralmat gyakorolt.

– Én most fogyókúrázom, mert Jézust fogok alakítani a Madách Színházban 24 év után ismét. Egy hét múlva lesz a bemutató, utána még három alkalommal állok vele színpadra, úgyhogy én most nagyon odafigyelek, mit eszem. Egyébként is, de most fokozottan. Jól kell kinézni egy ilyen szerepben. Emellett minden nap sportolok, lovagolok, díjugrató versenyző vagyok, saját tenyésztésű lovaimmal is – nyilatkozta a színművész a Recept&Rejtvény magazinnak. Igazán nagy önuralomra vallott, ha valakinek sikerült megállni, hogy ne kóstolja végig a friss rétes kínálatot, Sasvári Sándort is csak a közelgő premier tudta megállítani a csipegetésben.