Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mogyorós kenyér

Hozzávalók:

50 dkg BL 80 liszt

2 tk só

2 ek mogyoróolaj

2 ek mogyoróliszt

25 dkg öregtészta

1 dkg friss élesztő

kb. 3 dl víz

8 dkg mogyoró

Elkészítés:

A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, konyharuhára öntjük, majd a ruha segítségével ledörzsöljük a barna héját. Ezután felaprítjuk, vagy durvára törjük.

A tészta hozzávalóit a mogyoró kivételével a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és egy nem túl lágy kenyértésztát dagasztunk, a mogyorót csak a dagasztás utolsó perceiben adjuk hozzá.

Kelesztőtálba tesszük kelni. 30 perc után a tésztát visszagyúrjuk rugalmas cipóvá. Újabb 15-20 percig pihentetjük.

Lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk. Vastagabb bagettet formázunk belőlük. Letakarjuk és kb. 15 percig pihentetjük. Ezután a tésztákat megcsavarjuk, pont úgy, mint mikor vizes ruhát csavarunk ki.

Sütőpapíros tepsire fektetjük, és letakarva tovább kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A megkelt kenyértésztát alaposan lepermetezzük vízzel és a forró sütőbe toljuk. 10 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékeljük. További 30 percig sütjük. A kész kenyereket rácsra tesszük hűlni.