Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukkinis-fetás frittata

Hozzávalók:

3 tojás

1,5dl habtejszín

50 dkg cukkini

2 húsos paradicsom

20 dkg feta sajt

2 ek magozott fekete olajbogyó

4 ek olívaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és némi sóval, borssal.

A megmosott, megtisztított cukkinit kb. 3 mm vastagon felszeleteljük, a negyedelt paradicsomokat a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk.

A feta sajtot apró kockákra vágjuk, a lecsepegtetett olajbogyót durvára daraboljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tűzhelyen egy nagyobb sütésálló serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a cukkinit, és fakanállal kevergetve aranybarnára sütjük kb. 5 perc alatt.

Hozzákeverjük a paradicsomot, a sajtot és az olajbogyót, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk. Végül leöntjük a tojásos keverékkel, és a sütő középső részében sütjük 12-15 percig.