Hozzávalók:
3 tojás
1,5dl habtejszín
50 dkg cukkini
2 húsos paradicsom
20 dkg feta sajt
2 ek magozott fekete olajbogyó
4 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és némi sóval, borssal.
A megmosott, megtisztított cukkinit kb. 3 mm vastagon felszeleteljük, a negyedelt paradicsomokat a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk.
A feta sajtot apró kockákra vágjuk, a lecsepegtetett olajbogyót durvára daraboljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tűzhelyen egy nagyobb sütésálló serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a cukkinit, és fakanállal kevergetve aranybarnára sütjük kb. 5 perc alatt.
Hozzákeverjük a paradicsomot, a sajtot és az olajbogyót, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk. Végül leöntjük a tojásos keverékkel, és a sütő középső részében sütjük 12-15 percig.