Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zellerkrémleves császárszalonna chipsszel

Egyre nagyobb teret hódít magának a zeller. Divatossá vált a zellerpüré köretként, chipszet is készítenek belőle, és ne feledkezzünk meg a finom levesről sem. Ráadásul egy kis császárszalonnával még magasabb szintre lehet emelni.

Hozzávalók:

  • 1 halványító zeller
  • 2 burgonya
  • 20 dkg császárszalonna)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l alaplé (hús vagy csontlé)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál finomliszt
  • petrezselyem ízlés szerint apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A császárszalonnát kockára vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. (Kell egy kevés olaj, mert a császár könnyen leragad.) A hagymákat is felszeleteljük, és a szalonnával kissé összepároljuk. A szárzellert és a burgonyát is kockára vágjuk és hozzáadjuk. Felöntjük az alaplé egy részével, épp hogy ellepje. Kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Botmixerrel pépesítjük és felöntjük a többi alaplével. A tejszínt elkeverjük 2 ek liszttel és a leveshez öntjük. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük és még 5 percig forraljuk.