Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tonhalas-paradicsomos farfalle

A tésztaételeket jellemezhetnénk úgy is, hogy a hétköznapok császárai. Már csak azért is, mert húsz perc alatt egy isteni vacsorát össze lehet dobni. A tonhal is tökéletesen passzol a paradicsomhoz és a tészta párosához. Könnyű, finom egytálétel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg farfalle tészta
  • 1 tonhalkonzerv
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg magozott zöld olívabogyó
  • 4 evőkanál kapribogyó
  • 350 ml sűrített paradicsomlé
  • 1 evőkanál vaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • majoránna
  • őrölt rozmaring
  • bors
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj

Elkészítés:

Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. A tonhalkoznzervet, az olívabogyót és a kapribogyót leszűrjük, a tonhalat feldaraboljuk, az olivabogyókat felezzük. Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és amikor sercegni kezd, rádobjuk a fokhagymát, majd szinte azonnal a hagymát, nehogy a fokhagyma megégjen, és megkeseredjen. Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, ráöntjük a sűrített paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a paradicsom elfőtte savanykás ízét, beleöntjük a tonhalat, az olívabogyót és a kapribogyót végül a reszelt parmezán felét, összekeverjük, majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megfő a tészta. A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a mártásra öntjük. Összeforgatjuk, és parmezánnal bőven meghintve tálaljuk. Készíthetjük mozarellával is és tehetünk a tetejére egy kis friss, apróra vágott bazsalikomot is.