A tésztaételeket jellemezhetnénk úgy is, hogy a hétköznapok császárai. Már csak azért is, mert húsz perc alatt egy isteni vacsorát össze lehet dobni. A tonhal is tökéletesen passzol a paradicsomhoz és a tészta párosához. Könnyű, finom egytálétel.

Hozzávalók:
- 40 dkg farfalle tészta
- 1 tonhalkonzerv
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg magozott zöld olívabogyó
- 4 evőkanál kapribogyó
- 350 ml sűrített paradicsomlé
- 1 evőkanál vaj
- bazsalikom
- oregánó
- majoránna
- őrölt rozmaring
- só
- bors
- 15 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
Elkészítés:
Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. A tonhalkoznzervet, az olívabogyót és a kapribogyót leszűrjük, a tonhalat feldaraboljuk, az olivabogyókat felezzük. Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és amikor sercegni kezd, rádobjuk a fokhagymát, majd szinte azonnal a hagymát, nehogy a fokhagyma megégjen, és megkeseredjen. Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, ráöntjük a sűrített paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a paradicsom elfőtte savanykás ízét, beleöntjük a tonhalat, az olívabogyót és a kapribogyót végül a reszelt parmezán felét, összekeverjük, majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megfő a tészta. A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a mártásra öntjük. Összeforgatjuk, és parmezánnal bőven meghintve tálaljuk. Készíthetjük mozarellával is és tehetünk a tetejére egy kis friss, apróra vágott bazsalikomot is.