Minden zöldségből lehet csodálatos levest varázsolni. Most a karfiol kapta a főszerepet, amit egy kis sajttal és némi fűszerrel emeletük a legmagasabb szintre.
Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol
- 2 boboz sajtkrém
- 10 dkg füstölt juhsajt
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 5 dkg tökmag vagy 1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. A karfiolt rózsáira szedjük, a hagymára dobjuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és félig megfőzzük. Ekkor kiszedjük a karfiol felét, a többit a sajttal és a sajtkrémmel összeturmixoljuk. Pár percig összeforraljuk, ha szükséges, utána ízesítünk, majd visszatesszük a félretett karfiolokat. Tálalhatjuk pirított tökmaggal vagy vékonyan karikázott újhagymával.