Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtkrémes karfiolleves

Minden zöldségből lehet csodálatos levest varázsolni. Most a karfiol kapta a főszerepet, amit egy kis sajttal és némi fűszerrel emeletük a legmagasabb szintre.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 2 boboz sajtkrém
  • 10 dkg füstölt juhsajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg tökmag vagy 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. A karfiolt rózsáira szedjük, a hagymára dobjuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és félig megfőzzük. Ekkor kiszedjük a karfiol felét, a többit a sajttal és a sajtkrémmel összeturmixoljuk. Pár percig összeforraljuk, ha szükséges, utána ízesítünk, majd visszatesszük a félretett karfiolokat. Tálalhatjuk pirított tökmaggal vagy vékonyan karikázott újhagymával.