Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtburgerleves

A mai modern konyhában gyakran előfordul, hogy egy már létező ételt újragondolva alkotnak meg. Ilyen a mi levesünk is, ami a sajtburger alapanyagaiból készült.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 20 dkg cheddar reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 0,5 vöröshagyma
  • 0,25 jégsaláta
  • 5 dl csirke alaplé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 ek vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

A tálaláshoz:

  • 2 szelet kisütött bacon
  • 2 hamburger zsemle
  • 2 közepes csemegeuborka

Elkészítés:

Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük. Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, meleg húsleves alaplével hígítjuk. Rátesszük a reszelt sajtot, megolvasztjuk, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék húslevest. Simára keverjük. A sajtleveshez keverjük a darált húsos-hagymás mixet, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és jégsalátát, tetejére uborkakarikákat teszünk, tálaljuk. Kínáljunk mellé kisütött bacont, hamburger zsemlét, bátrabbaknak szalmaburgonyát.