Hozzávalók:
50 dkg darált csirkehús
50 dkg sárgarépa
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
pár szál friss koriander
1/2 lime leve
1 ek friss gyömbér
1 tk őrölt koriander
1/2 őrölt chili
1 tk eritrit
1 tk Himalája só
5 dkg kókuszliszt
Elkészítés:
Megpucoljuk a répákat, és finomra reszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott korianderrel, meglocsoljuk a lime levével, és fűszerezzük a reszelt gyömbérrel, az őrölt korianderrel, a chilivel, a sóval. Kézzel eldolgozzuk, és még hozzáadjuk az eritritet és a kókuszlisztet. Amikor jól összeállt a massza, 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan zsírozzuk. A nedves kezünkkel egyforma golyókat formázunk, és a tepsire rendezzük. A 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Szójaszósszal és frissen vágott korianderrel tálaljuk.