Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Répás húsgolyók

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkehús

50 dkg sárgarépa

2 tojás

4 gerezd fokhagyma

pár szál friss koriander

1/2 lime leve

1 ek friss gyömbér

1 tk őrölt koriander

1/2 őrölt chili

1 tk eritrit

1 tk Himalája só

5 dkg kókuszliszt

Elkészítés:

Megpucoljuk a répákat, és finomra reszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott korianderrel, meglocsoljuk a lime levével, és fűszerezzük a reszelt gyömbérrel, az őrölt korianderrel, a chilivel, a sóval. Kézzel eldolgozzuk, és még hozzáadjuk az eritritet és a kókuszlisztet. Amikor jól összeállt a massza, 10-15 percig állni hagyjuk.

Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan zsírozzuk. A nedves kezünkkel egyforma golyókat formázunk, és a tepsire rendezzük. A 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Szójaszósszal és frissen vágott korianderrel tálaljuk.