Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Póréhagymás kukoricaleves

Aki szereti a chilis babot, vagy az olyan pizzát, amin kukorica is szerepel feltétként, egészen biztos, hogy az ebből készült levest is imádni fogja. Lehet, hogy a magyar konyhában annyira nem megszokott, de mindenképpen újdonság. Finom, tartalmas! Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 15 dkg csemegekukorica
  • 1 közepes póréhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 1 dl habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk, ha konzerv, akkor ezt a lépést kihagyjuk. Közben a tisztított póréhagymát apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. A megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket. Egy lábasban 4 evőkanál olívaolajat hevítünk. Ezen két percig üvegesre pároljuk a pórét. Hozzáadjuk a kukoricát. Tovább pároljuk a hozzávalókat, majd pár perc múlva felöntjük vízzel, hogy ellepje az egészet. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés mellett forrásig hevítjük a levest, majd lehúzzuk a tűzről. Picit hűtsük, úgy sokkal finomabb. Tálaláskor díszíthetjük frissen vágott újhagymával.