Aki szereti a chilis babot, vagy az olyan pizzát, amin kukorica is szerepel feltétként, egészen biztos, hogy az ebből készült levest is imádni fogja. Lehet, hogy a magyar konyhában annyira nem megszokott, de mindenképpen újdonság. Finom, tartalmas! Kell ennél több?
Hozzávalók:
- 15 dkg csemegekukorica
- 1 közepes póréhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- 1 dl habtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk, ha konzerv, akkor ezt a lépést kihagyjuk. Közben a tisztított póréhagymát apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. A megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket. Egy lábasban 4 evőkanál olívaolajat hevítünk. Ezen két percig üvegesre pároljuk a pórét. Hozzáadjuk a kukoricát. Tovább pároljuk a hozzávalókat, majd pár perc múlva felöntjük vízzel, hogy ellepje az egészet. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés mellett forrásig hevítjük a levest, majd lehúzzuk a tűzről. Picit hűtsük, úgy sokkal finomabb. Tálaláskor díszíthetjük frissen vágott újhagymával.