Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos csicseriborsó leves

A csicseriborsó Ázsiában, Indiában számos ételben megtalálható. A magyar konyha sem nélkülözi,de sokkal kevesebb ételt ismerünk belőle, mint más országokban. Kitűnő alapanyag, salátákon kívül isteni leveshez is. Mint például a paradicsomos változata, ami rendkívül laktató, finom és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 csésze csicseriborsó
  • 2 ek lencse
  • 1 répa
  • 1 burgonya
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1 ek gyömbér
  • 1,5 tk só
  • víz
  • 4 nagy paradicsom
  • 4-5 ek liszt
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 szárzeller
  • 2 ek rizs

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a csicseriborsót, ha száraz beáztatjuk , ha konzerv a levét leszűrjük. A lencsét átmossuk, a répát és a burgonyát megtisztítjuk és egészben hagyjuk, majd mindezt egy fazékba vagy kuktába pakoljuk. A borsot, a sót, a kurkumát, a gyömbért, és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi. Az edényünket lefedjük, és kuktában kb. 20 fazékban kb. 40 percig főzzük. Egy másik fazékba, annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük a paradicsomot főni. (Ha nincs elég paradicsom, pótoljuk sűrítménnyel.) Ha puha, a másik fazékból kivesszük a szintén megfőtt répát és burgonyát, majd botmixszerrel az egészet lepürésítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a felaprított petrezselymet és szárzellert. Ezt is pürésítjük, majd a zöldségpürét hozzáadjuk az első fazék tartalmához, és egy fakanállal elkeverjük. Ezután beletesszük a rizst, és ha szükséges, tovább fűszerezzük. Ha a rizs megpuhult, körülbelül még 10 percig forraljuk, és tálalhatjuk.