Régi idők kedvenc vízimadarát levesként készítettük el, s korabeli konyhai módival, kovászos kenyérrel sűrítettük be. Levesünk ettől krémes, pikáns lett,
Hozzávalók: 2 szelet lazacfilé (bőr nélkül) 1 citrom olívaolaj só bors 1 bögre rizs 1 bögre borsó 1 kígyóuborka 2
A tésztához: 1,5 dl víz 5 dkg vaj 12 dkg finomliszt 2 tojás 1 csipet só A pudinghoz: 5 dl
A nyári tökök héja vékonyabb a téli társaiknál, ezt a sütési időn is látjuk, az év végi darabok 10-15 perccel
Hozzávalók: 3 rózsaburgonya 2 fej lilahagyma kevés olívaolaj 5 tojás só bors Elkészítés: A megtisztított burgonyát és hagymát felkockázzuk, a
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só őrölt bors 3 édesburgonya 8 dl csirkealaplé csilipor 4 szelet bacon 1
Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg finomliszt 8 dkg porcukor 8 dkg mangalica zsír 10 g szalalkáli 1 tojás 1 citromból
Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 babérlevél 1 vöröshagyma 2 szegfűszeg 1 paradicsom 1 szelet csirkemell filé (vagy akármilyen maradék grillcsirke)
Hozzávalók: 30 friss jalapeno paprika 0,5 kg darált sertéslapocka 3 teáskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál konyhasó 4-5 gerezd fokhagyma reszelve 1
Hozzávalók: 60 dkg darált bárányhús 1 fej vöröshagyma reszelve 2 gerezd fokhagyma zúzva 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél 1-1