Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói csirkeleves

A mexikói konyha igazán pikáns, fűszeres ízvilága más, mint a magyar konyháé, abban viszont hasonlóak, hogy nagyon tartalmasak. Még egy leves is! Ilyen a csirkelevesük, savanykás íze miatt igazán „üdítő”.

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb filé
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál curry
  • 1 vöröshagyma
  • 1 savanykás alma
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárga
  • kevés citromlé
  • törött bors
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olaj a tetejére

Elkészítés:

A húsra 7 dl sós vizet engedünk egy fazékban és készre főzzük. Addig 1 evőkanál olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket. A húslevet átszűrjük, a húst felkockázzuk és visszatesszük a lébe. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, meghintjük liszttel és folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, majd jól kiforraljuk és befűszerezzük borssal és curryvel. Amíg az étel forr, kikeverjük tejszínnel a tojássárgáját. Miután levettük a levest a tűzről, fokozatosan hozzákeverjük a tejszínes tojást. Amikor az étel elkészült, lereszeljük a megtisztított almát és meglocsoljuk citromlével nehogy megbarnuljon. A pirított kókuszreszeléket és a reszelt almát a leves mellé tálaljuk, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tehessen bele.