A mexikói konyha igazán pikáns, fűszeres ízvilága más, mint a magyar konyháé, abban viszont hasonlóak, hogy nagyon tartalmasak. Még egy leves is! Ilyen a csirkelevesük, savanykás íze miatt igazán „üdítő”.
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb filé
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál curry
- 1 vöröshagyma
- 1 savanykás alma
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárga
- kevés citromlé
- só
- törött bors
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál olaj a tetejére
Elkészítés:
A húsra 7 dl sós vizet engedünk egy fazékban és készre főzzük. Addig 1 evőkanál olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket. A húslevet átszűrjük, a húst felkockázzuk és visszatesszük a lébe. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, meghintjük liszttel és folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, majd jól kiforraljuk és befűszerezzük borssal és curryvel. Amíg az étel forr, kikeverjük tejszínnel a tojássárgáját. Miután levettük a levest a tűzről, fokozatosan hozzákeverjük a tejszínes tojást. Amikor az étel elkészült, lereszeljük a megtisztított almát és meglocsoljuk citromlével nehogy megbarnuljon. A pirított kókuszreszeléket és a reszelt almát a leves mellé tálaljuk, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tehessen bele.