A tésztaételek kedvelőinek egészen biztos tetszeni fog ez a mediterrán ízesítésű finomság. Zöldségekkel dúsítottuk, úgyhogy ez egy újabb bizonyíték arra, hús nélkül is lehet tartalmas ételt enni. A nyári melegben több szempontból is hasznos, mert gyorsan elkészül, és nem nehéz a gyomornak.
Hozzávalók:
- 6 padlizsán
- 5 paradicsom
- 40 dkg penne
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 tk oregánó
- 2 mk erős paprikakrém
- 2 mk csemege paprikakrém
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A padlizsánt és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk. A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, megvárjuk, amíg a paradicsomlevet enged, majd hozzáadjuk a csípős és a csemege paprikakrémet is. További 5-10 percig pároljuk. Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből.