Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mediterrán ízesítésű penne

A tésztaételek kedvelőinek egészen biztos tetszeni fog ez a mediterrán ízesítésű finomság. Zöldségekkel dúsítottuk, úgyhogy ez egy újabb bizonyíték arra, hús nélkül is lehet tartalmas ételt enni. A nyári melegben több szempontból is hasznos, mert gyorsan elkészül, és nem nehéz a gyomornak.

Hozzávalók:

  • 6 padlizsán
  • 5 paradicsom
  • 40 dkg penne
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 tk oregánó
  • 2 mk erős paprikakrém
  • 2 mk csemege paprikakrém
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A padlizsánt és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk. A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, megvárjuk, amíg a paradicsomlevet enged, majd hozzáadjuk a csípős és a csemege paprikakrémet is. További 5-10 percig pároljuk. Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből.