Időnként jó visszanyúlni a múltba, és olyan retro vagy tradicionális ételeket újra főzni, amit sokan már elfelejtettek. Ilyen a tojásleves is, ami nem csak finom, de alig fél óra alatt el is tudjuk készíteni.
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk köménymag
- 2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 6 tojás
- 1 ek ecet
Elkészítés:
Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és – folyamatos kevergetés mellett – 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.