Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyaros tojásleves

Időnként jó visszanyúlni a múltba, és olyan retro vagy tradicionális ételeket újra főzni, amit sokan már elfelejtettek. Ilyen a tojásleves is, ami nem csak finom, de alig fél óra alatt el is tudjuk készíteni.

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 6 tojás
  • 1 ek ecet

Elkészítés:

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és – folyamatos kevergetés mellett – 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.