Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kapros hideg uborkaleves

A kánikulában senki sem egy forró húslevesre vágyik. Sokkal inkább szeretjük ilyenkor a hűsítő, hideg ételeket. Bár sokan nem is gondolnák, hogy az uborka savanyúságként és szendvicsként más étel alapanyagaként is felhasználható, mi mutatjuk, hogyan lehet ebből egy isteni, ízletes finomságot varázsolni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg kígyóuborka
  • 20 dkg crème fraîche
  • 150 ml ásványvíz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek finomra vágott kapor
  • só ízlés szerint
  • 2 csipet frissen őrölt fehér bors
  • 5 g xantana

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük. Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot. Légmentesen lezárva hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt, felhevített, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.