Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Darált húsos spagetti

A milánói vagy bolognai spagetti alapja meglehetősen időigényes. Ha nem ragaszkodunk a tradicionális recepthez, sokkal egyszerűbben is elkészíthető. Az élmény legalább annyira jó.

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsomlé
  • 5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 kávéskanál só
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors ízlés szerint
  • víz
  • sajt ízlés szerint

Elkészítési idő:

A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomlét is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is. Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot. A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja. Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal. Sajttal megszórva tálaljuk.