A milánói vagy bolognai spagetti alapja meglehetősen időigényes. Ha nem ragaszkodunk a tradicionális recepthez, sokkal egyszerűbben is elkészíthető. Az élmény legalább annyira jó.

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dl passzírozott paradicsomlé
- 5 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- bors ízlés szerint
- víz
- sajt ízlés szerint
Elkészítési idő:
A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomlét is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is. Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot. A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja. Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal. Sajttal megszórva tálaljuk.