Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csőben sült húsos spagetti

Mondhatnánk, hogy ez egy bolognai spagetti, és valóban rendkívül hasonlóak az alapanyagok, de mégis más. A háziasszonyok biztos tudják, hogy egy túrós csusza sütőben sütve, mennyiben izgalmasabb lesz. Nos, mi most ugyanezt tettük a kész étellel. Betoltuk még egy kicsit a sütőbe, így kapta a végleges formáját.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 nagyobb paradicsom konzerv
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 sárgarépa
  • 40 dkg spagetti
  • szükség szerint étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

A hagymát apró kocrákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, a répát lereszeljük és a fokhagymát. Az üvegesre pirult hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, répát és fokhagymát. Közepes lángon 2-3 percig főzzük. A zöldségekhez adjuk a darált húst és a paradicsom konzerveket, összeforgatjuk és hagyjuk 5 percig főni. Fűszerezzük. Ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom. A felaprított petrezselymet is belerakjuk a raguba. Hozzáadunk kb. 2 ek cukrot. 20 percig főzzük. A tésztát lobogó sós olajos vízben félkeményre főzzük. Ha kellőképp megpuhult a tészta leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos húsos raguval. Majd a sajt felét is belereszeljük, és jól összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy magasabb falú tepsit. Beleöntjük a tésztás húsos keveréket és a tetejére reszeljük a sajt másik felét. 150 fokos sütőben addig sütjük, még a sajt meg nem pirul a tetején.