Mondhatnánk, hogy ez egy bolognai spagetti, és valóban rendkívül hasonlóak az alapanyagok, de mégis más. A háziasszonyok biztos tudják, hogy egy túrós csusza sütőben sütve, mennyiben izgalmasabb lesz. Nos, mi most ugyanezt tettük a kész étellel. Betoltuk még egy kicsit a sütőbe, így kapta a végleges formáját.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 nagyobb paradicsom konzerv
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg trappista sajt
- 1 sárgarépa
- 40 dkg spagetti
- szükség szerint étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A hagymát apró kocrákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, a répát lereszeljük és a fokhagymát. Az üvegesre pirult hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, répát és fokhagymát. Közepes lángon 2-3 percig főzzük. A zöldségekhez adjuk a darált húst és a paradicsom konzerveket, összeforgatjuk és hagyjuk 5 percig főni. Fűszerezzük. Ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom. A felaprított petrezselymet is belerakjuk a raguba. Hozzáadunk kb. 2 ek cukrot. 20 percig főzzük. A tésztát lobogó sós olajos vízben félkeményre főzzük. Ha kellőképp megpuhult a tészta leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos húsos raguval. Majd a sajt felét is belereszeljük, és jól összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy magasabb falú tepsit. Beleöntjük a tésztás húsos keveréket és a tetejére reszeljük a sajt másik felét. 150 fokos sütőben addig sütjük, még a sajt meg nem pirul a tetején.