Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Céklakrémleves

A cékla felhasználása nagyjából kimerül a savanyúságban. Földes íze pedig tökéletes alapanyag húsok mellé, sőt desszertekben is. Most egy krémleves receptben mutatjuk meg, milyen tökéletes alapanyag.

Hozzávalók:

  • 4 db közepes cékla (kb. 600 g)
  • 1/3 póréhagyma
  • 1 kicsi alma
  • 1 kicsi krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 babérlevél
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát felkockázzuk. Egy mély fazékban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk, és megdinszteljük a póréhagymát, hozzákeverjük a kockára vágott zöldséget és az almát. Megfűszerezzük, majd pároljuk őket együtt néhány percig, míg össze nem érnek kicsit az ízek. Felöntjük az alaplével és közepes hőfokon, lefedve addig főzzük, míg a cékla teljesen meg nem puhul. Botmixerrel összeturmixoljuk a levest úgy, hogy kissé maradjon darabos. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét, ez ugyanis kiemeli az ízeket. Mi tejföllel kínáljuk.