Brokkoli, fokhagyma, zeller… Tökéletes zöldségek krémleveshez. Legalább ilyen jó a zöldborsó is, egy kis burgonyával sűrítve. Hogy senki ne maradjon „hús nélkül”, egy kis sült kolbász karika tökéletes feltét hozzá.

Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma
- 3 db krumpli
- 2 bögre (fagyasztott) zöldborsó
- só
- tej
- 2 evőkanál olaj
- 4 bögre víz
- 15 dkg sütni való kolbász
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát. Felengedjük 4 bögre vízzel. Beletesszük a kockára vágott krumplit, sózzuk, és 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a zöldborsót, és addig főzzük, míg megpuhul. Összeturmixoljuk botturmix-szal, de hagyjuk kissé darabosra, majd felöntjük tejjel, de tejszínt is tehetünk bele, de akkor kalóriadúsabb. A kolbászt felkarikázzuk, és egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd a levesre helyezve tálaljuk.