Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyás zöldborsóleves sült kolbásszal

Brokkoli, fokhagyma, zeller… Tökéletes zöldségek krémleveshez. Legalább ilyen jó a zöldborsó is, egy kis burgonyával sűrítve. Hogy senki ne maradjon „hús nélkül”, egy kis sült kolbász karika tökéletes feltét hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 csokor újhagyma
  • 3 db krumpli
  • 2 bögre (fagyasztott) zöldborsó
  • tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 bögre víz
  • 15 dkg sütni való kolbász

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát. Felengedjük 4 bögre vízzel. Beletesszük a kockára vágott krumplit, sózzuk, és 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a zöldborsót, és addig főzzük, míg megpuhul. Összeturmixoljuk botturmix-szal, de hagyjuk kissé darabosra, majd felöntjük tejjel, de tejszínt is tehetünk bele, de akkor kalóriadúsabb. A kolbászt felkarikázzuk, és egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd a levesre helyezve tálaljuk.