Aki azt gondolja, nem lehet fél óra alatt „összedobni” egy levest, téved. A burgonyás spenótlevesnél kevesebb olyan étel – pláne leves – van, ami pillanatok alatt elkészül. A krumpli és a spenót tökéletesen passzol egymáshoz, íme a bizonyíték.

Hozzávalók:
- 1/2 kg spenótlevél
- 5 közepes burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- 2 gerezd fokhagyma a rántáshoz
- kevés pirospaprika
- só,bors
Elkészítés:
A spenótot nagyon alaposan megmossuk, szárát levágjuk, ha nagy a levél, kettőbe-háromba tépjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra felaprítjuk. Egy fazékban annyi vízzel feltesszük főni, ami ellepi. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a világos fokhagymás rántást, beleöntjük a levesbe, öt percig forraljuk, és már tálalhatunk is.