Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyás spenótleves

Aki azt gondolja, nem lehet fél óra alatt „összedobni” egy levest, téved. A burgonyás spenótlevesnél kevesebb olyan étel – pláne leves – van, ami pillanatok alatt elkészül. A krumpli és a spenót tökéletesen passzol egymáshoz, íme a bizonyíték.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg spenótlevél
  • 5 közepes burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • 2 gerezd fokhagyma a rántáshoz
  • kevés pirospaprika
  • só,bors

Elkészítés:

A spenótot nagyon alaposan megmossuk, szárát levágjuk, ha nagy a levél, kettőbe-háromba tépjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra felaprítjuk. Egy fazékban annyi vízzel feltesszük főni, ami ellepi. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a világos fokhagymás rántást, beleöntjük a levesbe, öt percig forraljuk, és már tálalhatunk is.