Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Avokádós lasagne

Hús nélküli lasagne? Igen! Számos zöldség alkalmas arra, hogy ennek az isteni olasz tésztaételnek a fő alapanyagaként legyen fölhasználva. Most az avokádó kapta a főszerepet. És mint oly sok ételben, ebben is remekül „helyt áll”.

Hozzávalók:

  • 15-20 lasagna tésztalap
  • 2-3 avokádó
  • 20 dkg trappista sajt kockázva + 10 dkg a tetejére
  • bors

A besamelhez:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A besamelhez a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Az avokádó meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy hőálló edény aljára teszünk egy keveset a besamelből. Kicsit sózzuk, borsozzuk a szószt. Erre fektetünk pár tészta lapot. Majd ismét szósz, avokádó, sajt, tészta, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére besamel kerül, amit még alaposan megszórunk sajttal, majd 30 perc alatt készre sütjük.